آموزش آشپزی ، پلو ها

آموزش آشپزی ، پلو ها

پستتوسط smyv » چهارشنبه, 14 بهمن ماه , 1394 07:39:57

پلو ها

آلبالو پلو

مواد لازم

زعفران2قاشق مربا خوری
روغن0به مقدار کافی
پیاز2عدد
شکر500گرم
گوشت2کیلو
آلبالو1.5کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5
آلبالو پلو ابتدا هسته آلبالو را در آورده، با شکر و نصف پیمانه آب می جوشانیم تا غلیظ شود. پیاز را با گوشت یا مرغ پخته، تکه تکه می کنیم. برنج را نیز آبکش می کنیم. آلبالو و گوشت یا مرغ را لا به لای برنج ریخته، زعفران را در آب سرد حل کرده و در 4 گوشه برنج می ریزیم و برنج را دم می کنیم. برای ته دیگ این غذا از نان لواش استفاده می کنیم. می توانیم بدون اینکه به آلبالو شکر اضافه کرده و آنرا بپزیم، این غذا را درست کنیم. یعنی آلبالوی تازه را لابه لای برنج ریخته و برنج را دم کنیم که در این صورت طعم آلبالو پلو ملس می شود.
اسلامبولی پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
زعفران2قاشق مربا خوری
روغن7قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی1.5کیلو
پیاز400گرم
سیب زمینی4عدد
گوشت1کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7 گوجه فرنگی ها را نیز به همراه زعفران به گوشت اضافه می کنیم. سپس سیب زمینی را اضافه کرده و تفت می دهیم.
اسلامبولی پلو گوشت را چرخ کرده، با پیاز و نمک در روغن تفت می دهیم. در انتها برنج شسته شده را به همراه آب به مواد اضافه کرده، بعد از تبخیر شدن کامل آب برنج، آنرا دم می کنیم.
باقلا پلو

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
زعفران0مقداری
روغن6قاشق سوپخوری
پیاز1عدد
شوید500گرم
گوشت2کیلو
باقلا3کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7
باقلا پلو گوشت یا مرغ را با پیاز رنده شده آب پز می کنیم. آب را در ظرفی ریخته، بعد از جوش آمدن نمک و باقلا را به آن اضافه می کنیم. کمی که باقلا نرم شد، برنج را اضافه کرده و در انتها شوید را می ریزیم. بعد آن را آبکش می کنیم. از نان لواش برای ته دیگ استفاده می کنیم. برنج را روی نان ریخته، لا به لا گوشت یا مرغ می گذاریم. زعفران حل شده را نیز لا به لای برنج می ریزیم.
برنج با قارچ و پنیر به شیوه ایتالیایی (ریزوتو)

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن8قاشق سوپخوری
پنیر پارمزان1پیمانه
پیاز1عدد
قارچ500گرم
برنج2پیمانه
طرز تهیه

تعداد نفرات : 3 وقتی برنج به مغز پخت شدن نزدیک شد، قطعات قارچ و پنیر را روی آن می پاشیم و با هم مخلوط می کنیم. غذا حاضر است و می توایم آنرا سرو کنیم. دومین ملاقه آب قارچ را نیز به خورد برنج می دهیم و به همین ترتیب عمل می کنیم. تا سرانجام (اقلاٌ بعد از 30 دقیقه) برنج بپزد و نرم شود. بعد یک ملاقه از آب قارچ را روی برنج می ریزیم و برنج را هم می زنیم تا آب کم کم به خورد برنج برود. برنج را نیز در قابلمه ریخته و تفت می دهیم تا همه دانه های برنج قدری سرخ شود. پیاز ها را خلال کرده و در روغن تفت می دهیم. سپس 5 پیمانه آب گرم را با قدری نمک روی قارچها می ریزیم و تا جوش آمدن آب صبر می کنیم. برنج با قارچ و پنیر به شیوه ایتالیایی (ریزوتو) قارچها را ورقه ورقه کرده، با روغن تفت می دهیم.
پلو با سبزیجات مخلوط به شیوه چینی

مواد لازم

هویج3عدد
ذرت (بلال)100گرم
تره فرنگی2ساقه
کلم برگ200گرم
فلفل دلمه2عدد
کرفس2ساقه
نمک0به مقدار کافی
روغن6قاشق سوپخوری
سس سویا1قاشق سوپخوری
تخم مرغ3عدد
جوانه ماش100گرم
قارچ250گرم
پیازچه10عدد
چلو5پیمانه
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 تخم مرغها را نیمرو کرده، سپس تکه تکه می کنیم و به برنج می افزاییم، سس سویا را هم روی آن می پاشیم. غذا حاضر است می توانیم آنرا سرو کنیم. برنج را در قابلمه ریخته و مرتب هم می زنیم تا سرخ شود. در این فاصله قارچها را ورقه ورقه کرده، کلم و کرفس و فلفل سبز را خرد می کنیم. لازم به ذکر است که مواد کرفس، فلفل دلمه، کلم برگ، تره فرنگی، ذرت و هویج اختیاری بوده و از بین آنها حداقل دو مورد به کار ببرید. اگر ذرت استفاده کنیم، آنرا آبکش کرده و در این مرحله به برنج اضافه می کنیم. حال سبزیها را با برنج مخلوط کرده و هم می زنیم. ابتدا با پیاز شروع می کنیم و بعد به نوبت به تفت دادن کلم، کرفس، فلفل سبز، تره فرنگی و هویج و در آخر قارچ و جوانه ماش می پردازیم. حال ماهیتابه ای را روی حرارت گذاشته، سبزیها را یکی یکی با حرارت زیاد و با هم زدن سریع (به روش چینی ها) تفت می دهیم.
پلو با سبزیجات مخلوط به شیوه چینی قابلمه ای را روی حرارت ملایم گذاشته، 2 قاشق روغن داخل آن می ریزیم تا داغ شود. هویجها را رنده کرده، تره فرنگی را نازک حلقه حلقه می کنیم. پیازچه ها را نیز خرد می کنیم.
پلوی جوجه و جعفری

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
زرد چوبه1قاشق مربا خوری
روغن4قاشق سوپخوری
نان لواش1عدد
سیر2حبه
جعفری500گرم
جوجه2عدد
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 ته قابلمه را روغن ریخته و زرد چوبه را در آن تفت می دهیم. سپس نان لواش یا حلقه های سیب زمینی را ته قابلمه چیده، جوجه و جعفری را لا به لای برنج ریخته و دم می کنیم.
برنج را نیز آبکش می کنیم . سپس با یک پیمانه آب، نمک و سیر می پزیم.
پلوی جوجه و جعفری جوجه ها را تکه تکه کرده، در روغن سرخ می کنیم.
ته چین سیب زمینی

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
زعفران0.5قاشق چایخوری
روغن3قاشق سوپخوری
سیب زمینی10عدد
برنج500گرم
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 بعد از پخته شدن، سیب زمینی را لا به لای برنج آبکش شده ریخته و دم می کنیم. سیب زمینیها را خرد کرده با روغن، نمک، زعفران و 2 پیمانه آب می پزیم.
ته چین سیب زمینی برنج را به همراه نمک در آب ریخته، سپس آنرا آبکش می کنیم.
ته چین گوشت یا مرغ

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
زعفران1قاشق چایخوری
روغن8قاشق سوپخوری
پیاز1عدد
سیر2حبه
ماست250گرم
تخم مرغ5عدد
گوشت2کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7 می توانیم برای خوش عطر شدن گوشت، سیر را لا به لای گوشت بگذاریم. تمامی ماست را روی برنج ریخته و بقیه برنج را آبکش کرده روی آن می ریزیم و آنرا دم می کنیم. گوشت های آغشته به ماست را روی برنج ریخته و مقداری از برنج را روی آن می ریزیم. برنج را آبکش کرده، ته قابلمه روغن ریخته و کمی از برنج را روی روغن می ریزیم. گوشت یا مرغ پخته شده را به مدت نیم ساعت در ماست قرار می دهیم.
ته چین گوشت مرغ گوشت یا مرغ را با پیاز، نمک و کمی زعفران آب پز می کنیم. ماست را با زعفران حل شده، تخم مرغ، نمک و فلفل خوب هم می زنیم.
چلو ساده

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
روغن6قاشق سوپخوری
آب4پیمانه
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 گاهی برنج را هم زده و چند دانه از آنرا با دست فشار می دهیم.
چلو ساده برنج را به همراه آب و نمک روی حرارت ملایم می جوشانیم. نیمی از روغن را در قابلمه ای ریخته، از نان لواش برای ته دیگ استفاده می کنیم. بعد برنج را روی نان می ریزیم. حرارت را کم می کنیم، قابلمه را روی آن قرار می دهیم و در قابلمه را با دم کنی می پوشانیم. حدود 30 تا 40 دقیقه طول می کشد تا برنج دم بکشد. بعد از دم کشیدن بقیه روغن را داغ کرده و روی برنج می ریزیم. زمانیکه برنج روی آب آمد، باید آنرا آبکش کنیم.
دم پخت باقلا

مواد لازم

زرد چوبه0به مقدار کافی
نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن4قاشق سوپخوری
پیاز3عدد
بلغور150گرم
باقلای خشک400گرم
برنج500گرم
طرز تهیه

تعداد نفرات : 3
دم پخت باقالا باقلا و بلغور را با آب در قابلمه ریخته تا نیم پز شوند. سپس برنج را به آن اضافه می کنیم. آب غذا باید تا حدی باشد که یک بند انگشت از برنج بالاتر بایستد. پیاز و زردچوبه را با روغن تفت داده، با نمک و فلفل به برنج اضافه می کنیم. بعد از تبخیر آب برنج، آنرا دم می کنیم.
دم پخت عدس

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
زرد چوبه1قاشق چایخوری
روغن10قاشق سوپخوری
پیاز1عدد
هویج2عدد
سبزی200گرم
کلم قمری500گرم
عدس200گرم
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 عدس را با 2 پیمانه آب، نمک و فلفل نیم پز می کنیم. روغن داغ را، قبل از کشیدن روی برنج می ریزیم. بعد از تمام شدن آب برنج، حرارت را کم کرده و آنرا دم می گذاریم. یک ساعت بعد برنج آماده است. سپس برنج را با این مواد در قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم. پیاز را خرد کرده، در روغن سرخ می کنیم.
دم پخت عدس برنج را در آب خیس کنید. سپس به ترتیب زردچوبه، کلم، سبزی (تره و شوید) ، هویج، نمک و فلفل را به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم.
رشته پلو

مواد لازم

ادویه پلویی0به مقدار کافی
نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن8قاشق سوپخوری
زعفران1قاشق چایخوری
خرما500گرم
کشمش400گرم
گوشت500گرم
رشته پلویی500گرم
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7
رشته پلو گوشت را قیمه قیمه یا چرخ می کنیم. و پس از تفت دادن با نمک، فلفل و آب می پزیم. برنج را در آب جوش ریخته نیم پز که شد رشته را اضافه کرده، بعد از چند دقیقه آبکش می کنیم. کشمش و خرما را کمی تفت داده و به همراه گوشت و ادویه پلویی، لا به لای برنج آبکش شده می ریزیم. زعفران حل شده را روی برنج می دهیم و دم می کنیم. 30 تا 40 دقیقه بعد غذا حاضر است.
زرشک پلو با مرغ

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
زعفران1قاشق چایخوری
روغن200گرم
رب گوجه فرنگی3قاشق غذا خوری
خلال نارنچ3قاشق غذا خوری
خلال پسته50گرم
خلال بادام50گرم
زرشک150گرم
شکر1پیمانه
مرغ1.5کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7 آب مرغ را با خلالها و زعفران مخلوط کرده، زرشک، شکر، زعفران و خلالها را با هم تفت می دهیم. برنج را آبکش کرده دم می کنیم. زرشک پلو با مرغ مرغ را در روغن سرخ کرده، با رب گوجه، ادویه، زعفران و کمی آب و نمک می پزیم. سپس هنگام کشیدن غذا با مرغ روی برنج می گذاریم.
سبزی پلو

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
روغن10قاشق سوپخوری
زعفران0.5قاشق چایخوری
پیاز1عدد
سبزی پلویی2.5کیلو
ماهی2.5کیلو
برنج2کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7
سبزی پلو ماهی را بعد از شستن، تکه تکه کرده و در آرد و نمک می خوابانیم. سپس آنرا سرخ می کنیم. بعد از دم کشیدن برنج را در دیس کشیده و ماهی را کنار آن می گذاریم. ته قابلمه را روغن ریخته، نان لواش می گذاریم و برنج را روی آن می ریزیم روی برنج را نیز روغن و زعفران می ریزیم. در قابلمه برنج را به آب جوش آمده اضافه کرده، در آخر سبزی را ریخته و برنج را آبکش می کنیم.
شوید پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن5قاشق سوپخوری
شوید250گرم
برنج500گرم
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5
شوید پلو برنج و نمک را به آب جوش اضافه کرده، بعد از نیم پز شدن،آنرا آبکش می کنیم. در قابلمه روغن ریخته نان لواش می گذاریم، شوید را لا به لای برنج می ریزیم. بعد دم کنی می گذاریم. 30 تا 40 دقیقه بعد برنج حاضر است. قبل از کشیدن، روغن داغ روی آن می ریزیم.
شوید پلو با سیب زمینی

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
زرد چوبه0.5قاشق سوپخوری
روغن10قاشق سوپخوری
پیاز3عدد
شوید250گرم
سیب زمینی500گرم
برنج500گرم
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5
شوید پلو با سیب زمینی پیاز ها را خلال کرده، با روغن سرخ می کنیم. برنج را جوشانده و آبکش می کنیم. اگر از زردچوبه استفاده شود آنرا هنگام جوشیدن برنج به آن اضافه می کنیم.
شوید، پیاز داغ و سیب زمینی نگینی شده را در آبکش با برنج مخلوط می کنیم. و برنج را دم می کنیم. بعد از حدود یک ساعت برنج آماده است. در وقت کشیدن روغن داغ روی آن می دهیم.
شیرین پلو

مواد لازم

روغن5قاشق سوپخوری
زعفران1قاشق مربا خوری
خلال بادام350گرم
خلال پسته350گرم
خلال پوست پرتقال400گرم
مرغ2کیلو
شکر500گرم
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7 برنج را آبکش کرده، تلخی خلال پوست پرتقال را با دو سه بار جوشاندن و خالی کردن آب آن می گیریم و به همراه خلال پسته و بادام، شکر و مقداری آب می جوشانیم. در قابلمه کمی روغن ریخته، نان یا سیب زمینی ته آن می چینیم.
شیرین پلو مرغ را آب پز می کنیم. یک لایه برنج روی آن می ریزیم و مرغ را به همراه خلالها لا به لای برنج قرار داده و زعفران حل شده در آب را روی آن می ریزیم و برنج را دم می کنیم.
عدس پلو با خرما

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
زرد چوبه1قاشق مربا خوری
روغن5قاشق سوپخوری
پیاز2عدد
خرما500گرم
عدس2پیمانه
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5
عدس پلو با خرما عدس را پخته و آبکش می کنیم. برنج را به همراه نمک و زردچوبه می جوشانیم. سپس آبکش کرده با عدس، پیاز داغ و فلفل مخلوط می کنیم. در قابلمه روغن ریخته، برنج را روی آن می ریزیم و دم می کنیم. حدود یک ساعت دیگر غذا حاضر است. 20 دقیقه قبل از کشیدن غذا خرما را روی برنج می گذاریم. قبل از کشیدن، روی برنج روغن داغ می ریزیم.
قیمه پلو

مواد لازم

ادویه0به مقدار کافی
نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن3قاشق سوپخوری
زعفران1قاشق چایخوری
پیاز3عدد
لپه200گرم
گوشت500گرم
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 زعفران را با کمی آب، نمک، فلفل و ادویه به گوشت اضافه می کنیم تا گوشت بپزد.
قیمه پلو برنج را آبکش می کنیم. بعد از پخته شدن گوشت آنرا به همراه لپه، لا به لای برنج آبکش شده می ریزیم و دم می کنیم. لپه را جداگانه می پزیم. گوشت چرخ شده را با پیاز خلال شده در روغن تفت می دهیم.
لوبیا پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن7قاشق سوپخوری
زعفران0.5قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی4قاشق سوپخوری
پیاز2عدد
گوشت500گرم
لوبیا500گرم
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 برنج را آبکش کرده و مواد ذکر شده را لا به لای برنج آبکش شده می ریزیم و در آخر زعفران را روی برنج می دهیم و آنرا دم می گذاریم. رب را نیز در همین مرحله اضافه می کنیم. بعد گوشت را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم و با یک پیمانه آب، نمک و فلفل نیم پز می کنیم.
لوبیا پلو لوبیا را خرد کرده و با پیاز خلال شده در روغن تفت می دهیم.
ماش پلو

مواد لازم

ادویه0به مقدار کافی
نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن6قاشق سوپخوری
زعفران0.5قاشق چایخوری
کشمش0مقداری
خرما0به مقدار کافی
پیاز2عدد
گوشت500گرم
ماش500گرم
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7 برنج را آبکش کرده، ماش را به همراه گوشت و ادویه پلویی و خرما و کشمش لا به لای برنج می ریزیم.
ماش پلو ماش را با کمی آب، نمک و فلفل نیم پز می کنیم. در آخر زعفران حل شده را روی برنج می ریزیم و برنج را دم می کنیم. در هنگام کشیدن روغن داغ روی برنج می دهیم. گوشت را هم با پیاز، نمک و فلفل می پزیم.
ماهی پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن0.5کیلو
زعفران0.5قاشق چایخوری
زرد چوبه3قاشق سوپخوری
آرد3قاشق سوپخوری
ادویه پلویی1قاشق مربا خوری
ماهی دودی6عدد
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 سپس ماهی ها را در روغن سرخ می کنیم. زردچوبه، آرد و نمک و فلفل را روی یک سینی پهن می کنیم و ماهی ها را در آن می غلتانیم.
ماهی پلو ماهی ها را شسته، به مدت 2 دقیقه در آب سرد قرار می دهیم تا شوری آن کم شود. برنج را آبکش کرده، نیمی از آنرا در قابلمه می ریزیم و ماهی ها را لای برنج قرار می دهیم. زمانیکه برنج بخار داد، روغن و زعفران حل شده و ادویه پلویی را روی آن می ریزیم و دم می کنیم. بقیه برنج را نیز ریخته و در قابلمه را می گذاریم.
مرغ پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن8قاشق سوپخوری
زعفران0.5قاشق مربا خوری
زرد چوبه1قاشق مربا خوری
زیره کوبیده1قاشق چایخوری
پیاز2عدد
نان لواش1عدد
مرغ1عدد
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5
مرغ پلو مرغ را با پیاز، نمک و فلفل آب پز می کنیم. سپس آنرا تکه تکه می کنیم. برنج را آبکش می کنیم. ته قابلمه را روغن ریخته، بعد از داغ شدن زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. نان لواش را ته قابلمه می گذاریم و برنج را روی آن ریخته، لا به لا مرغ و زیره می ریزیم و برنج را دم می کنیم. پس از دم کشیدن، زعفران حل شده را روی برنج می ریزیم.
هویج پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن8قاشق سوپخوری
زعفران0.5قاشق چایخوری
خلال پوست پرتقال300گرم
ادویه پلویی1قاشق چایخوری
پیاز2عدد
شکر300گرم
مرغ1کیلو
هویج1کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7
هویج پلو هویج را رنده کرده، و در روغن کمی تفت می دهیم. شکر را با هویج و خلال پرتقال و آب می پزیم. گوشت چرخ شده را به همراه پیاز تفت می دهیم، سپس با نمک، فلفل، زعفران و آب آنرا می پزیم. سپس برنج را آبکش کرده، مرغ یا گوشت را با هویج و پرتقال شیرین شده و ادویه پلویی لا به لای برنج آبکش شده می ریزیم و برنج را دم می کنیم.
کته ساده

مواد لازم

نمک0به مقدار کافی
روغن6قاشق سوپخوری
آب0به مقدار کافی
برنج1کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 5 بعد از جوشیدن روغن را اضافه کرده، می گذاریم آب برنج تمام شود. بعد دم کنی را روی در قابلمه گذاشته، پس از حدود 45 دقیقه کته حاضر است.
کته ساده برنج را شسته، با کمی نمک و آب روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید.
کلم پلو

مواد لازم

نمک و فلفل0به مقدار کافی
روغن10قاشق سوپخوری
زعفران0.5قاشق چایخوری
ادویه پلویی0.5قاشق چایخوری
پیاز2عدد
کلم1.5کیلو
گوشت1کیلو
برنج1.5کیلو
طرز تهیه

تعداد نفرات : 7 سپس کلم را سرخ می کنیم. برنج را آبکش کرده گوشت، کلم سرخ شده و ادویه پلویی را لا به لای آن می ریزیم و در آخر زعفران حل شده را روی برنج داده و دم می کنیم.
کلم پلو گوشت را چرخ کرده، پیاز، نمک و فلفل به آن می زنیم و آنرا به شکل گلوله های کوچک در آورده و تفت می دهیم.
smyv
کاربر عضو
کاربر عضو
 
پست ها : 0
تاريخ عضويت: سه شنبه, 18 خرداد ماه , 1394 03:52:05
تشکر کرده: 9 بار
تشکر شده: 5 بار
امتياز: 50

بازگشت به دانستنیها

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان